Even voorstellen: Dokter ter Hoeven

Bekijk alle nieuwsberichten!

DOkter ter Hoeven werkt als Mond- kaak en Aangezichtschirurg bij MKA klinieken en is sinds kort ook mede-eigenaar. Tijd om kennis te maken.

Hoi, mijn naam is Jacobien ter Hoeven. Sinds begin 2022 ben ik werkzaam bij MKA klinieken als specialist Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie. Sinds kort ben ik tevens mede-eigenaar.

 Ik ben er trots op om bij de kliniek te werken. Op de werkvloer hebben we korte lijnen zodat we elkaar snel kunnen informeren. Hierdoor verloopt het werkproces voorspoedig en prettig.

Ik hou ervan om in een gezellige en professionele omgeving te werken met aandacht voor de patiënt en personeel.

Achtergrond

Eerst heb ik de studie geneeskunde (6 jaar) afgerond, waarna ik besloot om mij te gaan specialiseren in de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) wegens affiniteit voor de meer kleinere verrichtingen. Echter is hiervoor ook de opleiding tandheelkunde (5 jaar) nodig, waarbij ik goed mijn handvaardigheden kon toepassen. Tijdens de specialisatie MKA-chirurgie (4 jaar), heb ik mij hierin verder verdiept. De kaakchirurgie omvat aspecten als een overzichtelijk gebied met een goed te behandelen patiëntengroep, de ingrepen duren vrij kort en je kunt zelf aanvullend onderzoek doen met röntgenfoto’s/ drie- dimensionale scans. Tevens kun je ook weer het verloren deel opbouwen met bijv. implantaten en botopbouw.

Uitdaging in je werk

Ik vind het erg leuk om deel uit te maken van een team, zodat je met elkaar tot uitvoering van een plan komt en elkaar positief kunt ondersteunen.

Wanner de patiënt bij mij in de kamer komt, dan zorg ik ervoor dat ik geheel op de hoogte ben van de reden van komst. Vaak staat er een ingreep gepland en is de patiënt angstig. Ik zorg er dan voor dat de behandeling stap voor stap wordt toegelicht zodat de patiënt weet wat hem/haar te wachten staat. Ik streef ernaar elke patiënt gerust te stellen met voldoende tijd, aandacht en expertise.

Kaakchirurg-assistente Priscilla vertelt: “Dokter ter Hoeven is een gezellige en kundige kaakchirurg met oog voor detail en de patiënt. Ze benadert patiënten altijd met een lach en luistert aandachtig”.

Ook leuk om te lezen
Bekijk alle berichten